Žebříčky Přehledy

Půjčka od ČSOB a Ery s nižší sazbou a bez úroků v druhé polovině splácení


31.3.2015  |  Zdeněk Bubák, zpráva ČSOB

ČSOB a Era přišly s nižší úrokovou sazbou u svých půjček a nabízí druhou polovinu půjčky bez úroků. Navíc ČSOB ve středu 1. dubna odstartuje kampaň na podporu spotřebitelských půjček, tj. neúčelových půjček a konsolidací. Kampaň bude zdůrazňovat 0% úrok ve druhé polovině splácení. Kampaňové benefity v podobě neúročené 2. poloviny splácení a nižší sazby budou poskytovány tři měsíce.


Půjčka je jednou z možností, jak financovat rekonstrukci koupelny, jak si koupit auto, motorku či vybavení domácnosti nebo si třeba splnit cestovatelský sen. Její průměrná výše u klientů ČSOB a Ery činí 136 tisíc korun a průměrná měsíční splátka je přes 3 000 korun. Banka klientům ČSOB i Ery aktuálně přináší akční nabídku v podobě snížených úrokových sazeb u úvěrů na bydlení od 4,9 % a pro neúčelové půjčky a konsolidace zároveň benefit 0% úrok v druhé polovině splácení.



Půjčku si podle údajů ČSOB berou častěji muži než ženy, a to v poměru 54:46. „Pokud se podíváme na klienty ČSOB a Ery, pak průměrný klient ČSOB s půjčkou je asi o tři roky mladší než klient Ery, jeho půjčka je o necelých 20 tisíc korun vyšší a měsíční splátka o přibližně 440 korun vyšší,“ říká Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB a Ery.

V posledních letech se hodně žádaným produktem stává refinancování neboli konsolidace. „V ČSOB i Eře během posledního roku zájem o tento typ půjček vzrostl o 30 %. Díky tomuto produktu si klienti mohou převést své stávající úvěry do ČSOB, získat aktuální výhody a ve finále splácet menší splátku než měli doposud,“ dodává Richard Kotrlík.

Muž Žena
Půjčka - muž Půjčka - žena
ČSOB Era ČSOB Era
Průměrná půjčka 159 300 Kč 129 790 Kč 140 440 Kč 110 210 Kč
Průměrná výše splátky 3 465 Kč 2 994 Kč 3 012 Kč 2 570 Kč
Průměrný věk 40 let 43 let 42 let 46 let
Zdroj: ČSOB

Cílem kampaně je ukázat ČSOB jako zavedeného poskytovatele půjček



Kampaň bude podpořena výraznou televizní kampaní s 20sekundovým spotem, ve kterém si zahrají skuteční klienti banky. Ti se v jednoduchém ději pohybují v nákupním prostředí – obchod s nábytkem a v zahradním centru. Při nákupu je zaujme výhodná půjčka s nulovým úrokem ve druhé polovině splácení a s nižší úrokovou sazbou. „Naší snahou bylo vytvořit hřejivý příběh, který bude vynikat svojí nelíčeností a opravdovými emocemi. Nesnažíme se prodat sedačku nebo zahradní nábytek, ale emoci – radost, které jsme kradmo přítomni s kamerou. Pro tento spot je příznačná ruční kamera, vyhnuli jsme se tak naleštěnému reklamnímu svícení, neprodáváme lokaci, ale emoci. Jedná se o průnik žánrů – nezávislý film, home video a videoklip,“ říká Renata Němcová Pixová, ředitelka marketingové komunikace ČSOB.


„Ze všech zúčastněných klientů při natáčení sršela opravdová radost a právě to je naším hlavním posláním. Skutečný klientský zážitek je pro nás důležitější než pouhý prodej produktů. Myslíme si, že užívat si lze cokoliv – život i bankovní služby. Když má s námi klient skutečný zážitek a cítí se dobře, je to pro nás to nejlepší ocenění,“ popisuje dále Renata Němcová Pixová.

Spot režíroval Jan Švejkar, autorem hudby je Tomáš Maček. Na přípravě TV spotu pracovala agentura Creative Brand, produkce byla v rukou Savage. Kampaň bude dále k vidění na internetu a na venkovních plochách, na plakátech, letácích a ve výlohách poboček.

Kampaň s mottem „ČSOB Půjčka – od půlky bez úroků“ poběží od 1. dubna do 30. června 2015.

Druhá polovina bez úroků - ale jen při řádném splácení



Banka nabízela půjčky již jednou v druhé polovině bez úroků, a to do 30. prosince 2014, ale tehdy byla kampaň zaměřena na podnikatele. ČSOB Rychlý úvěr na podnikání byl při řádném splácení v druhé polovině bez úroků.

Otestujte se ze znalostí v oblasti půjček a hypoték











Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.