Žebříčky Přehledy

Překvapení od prvního bankomatu pro řidiče: vklady převládají nad výběry


14.9.2018  |  Zdeněk Bubák, zpráva od Komerční banky

Komerční banka, která před dvěma měsíci instalovala v ČR první tzv. Drive-up bankomat, tedy bankomat, který je přizpůsobený pro výběry a vklady přímo z automobilu, přišla se zajímavým odhalením. Ze statistiky vkladů a výběrů u tohoto bankomatu umístěného na čerpací stanici společnosti Benzina v Argentinské ulici v Praze, vyplývá, že za dva měsíce fungování byl objem vkladů vyšší než objem výběrů, a to 10 milionů ku 8 milionům korun.


„Statistické údaje o využívání jediného Drive-up bankomatu pro nás byly skutečně nečekané. Po bližším prozkoumání údajů jsme došli k závěru, že tento bankomat využívají ve velké míře podnikatelé, pro které je pohodlné nasednout s denní tržbou do auta a cestou domů ji jednoduše a hlavně bezpečně vložit do Drive-up bankomatu,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby KB.

Dive-up bankomat je speciální zařízení vytvořené speciálně pro motoristy. Bankomat je upraven tak, že je možné vkládat a vybírat peníze přímo z okna automobilu, a to i v případě SUV nebo dodávek. Provozní hodiny bankomatu jsou nepřtržité, tj. 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.


Žebříčky a přehledy:


„Pilotní projekt bankomatu na čerpací stanici v pražské Argentinské ulici se osvědčil. Od doby jeho instalace je hojně využíván a řidiči si rychle zvykli na pohodlí výběrů i vkladů z okénka vozu. Ještě tento rok plánujeme instalovat další bankomat v Hradci Králové,“ shrnul Marek Zouvala, ředitel společnosti Benzina, odštěpného závodu skupiny Unipetrol.

Bankomatová síť Komerční banky má 762 přístrojů a je třetí největší v Česku. V počtu vkladových bankomatů je Komerční banka na prvním místě (295). Denně se z bankomatů KB vybere přes 343 milionů korun a vloží přes 106 milionů korun. Měsíčně pak proběhne 2,2 milionu výběrů hotovosti.

Drive-up bankomat Praha
Autor: Komerční banka







Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.