Žebříčky Přehledy

mBank od ledna odstranila poplatky za debetní kartu, za převody ze spořicích účtů a za SEPA platby


8.1.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva mBank

Od začátku ledna 2019 mBank odstranila některé poplatky a tím zjednodušila své běžné účty mKonto a mKonto Business. Debetní platební mKarta a mKarta Business jsou nově zdarma i bez dosavadní podmínky obratu alespoň 1500 Kč měsíčně, stejně jako eurové SEPA platby. mBank vedle toho zrušila i poplatek za převod z účtů eMax Plus, mSpoření a eMax Business.


mBank naposledy významněji měnila strukturu poplatků a mechanizmů účtů mKonto a mKonto Business před 4 lety, kdy chtěla zvýhodnit podmínky těm klientům, kteří banku aktivně využívají. 

„Pečlivě se díváme na to, jak klienti opravdu produkty mBank používají a zjišťujeme, co je pro ně důležité a co považují za užitečné,“ říká Zdeněk Rys, ředitel depozitních produktů mBank a doplňuje: „Na číslech jasně vidíme, že naši klienti za poslední 4 roky začali svými debetními kartami k účtu platit výrazně více. Kupříkladu průměrná částka zaplacená kartou za měsíc je nyní téměř třikrát vyšší. Zatímco v roce 2014 to bylo zhruba o něco více než 2,5 tisíce korun, nyní je to již více než 7 tisíc.“

Srovnání běžných účtů s náhledem na poplatky k jednotlivých produktům

Podle jeho slov také klienti mnohem častěji využívají platby v eurech. „Klienti mBank nyní převody v eurech zadávají výrazně více než tomu bylo před pár lety, a proto jsme se rozhodli jim tento druh plateb nabídnout jako jediná banka v České republice zcela zdarma bez jakéhokoli poplatku,“ vysvětluje Zdeněk Rys.


Žebříčky a přehledy:


Od nového roku mají klienti mBank zdarma převody ze spořicích účtů eMax Plus, mSpoření a eMax Business. „Tento poplatek byl u uvedených produktů historicky a tak poté, co jsme v loňském roce ze sazebníku odstranili podobný poplatek za převod ze spořicího účtu eMax, zmizel nyní ze sazebníku i pro eMax Plus, mSpoření i eMax Business,“ doplňuje Zdeněk Rys a dodává, že klienti mBank se v následujících týdnech a měsících mohou těšit na další novinky v oblasti účtů a platebních karet.







Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.