Žebříčky Přehledy

Raiffeisenbank spustila okamžité platby


22.10.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva Raiffeisenbank

Raiffeisenbank oznámila, že úspěšně ukončila pilotní fázi nasazování tzv. okamžitých plateb a od 22. října 2019 naostro spouští platby, díky nimž jsou peníze převedeny na účty vybraných bank během několika sekund. Zatím lze z Raiffeisenbank posílat okamžité platby jen do České spořitelny, AIR Bank, Banky CREDITAS, Komerční banky a PPF banky. Nicméně počet bank se do budoucna bude rozšiřovat.


Cena okamžité platby, kterou ode dneška mohou využívat klienti Raiffiesenbank, je stejná, jako u platby standardní, v rámci tarifů eKonto SMART, eKonto STUDENT PREMIUM a eKonto KOMPLET je zdarma.


Žebříčky a přehledy:


Klienti Raiffeisenbank nemusí řešit, zda jde o platbu standardní či okamžitou. Pokud transakce splňuje podmínky okamžité platby, tj. je do výše 400 tis. Kč, je v tuzemské měně a je směrována do jedné z výše uvedených bank, je automaticky odeslaná jako okamžitá.

Seznam bank, do kterých lze okamžité platby zasílat, by se měl postupně rozšiřovat podle toho, jak se i další banky budou do systému okamžitých plateb zapojovat.







Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.