Žebříčky Přehledy

Americká hypotéka: Je opravdu na cokoliv?


25.11.2019  |  Komerční článek

Americká hypotéka je půjčka, u níž nemusíte dokládat, za co peníze utratíte. Peníze tak můžete využít na koupi domu, auta nebo exotické dovolené. Je ale opravdu možné ji použít na cokoliv?


Banky dnes nabízejí několik druhů hypoték, většina z nich je ale podmíněna účelem, na který peníze z daného úvěru můžete použít. Typickým příkladem je hypotéka na bydlení, která už svým názvem napovídá, na co je možné ji použít. V nabídce ale najdete i neúčelové úvěry, kterou jsou známé jako americké hypotéky.

Americká hypotéka vs. spotřebitelský úvěr?



Americká hypotéka je velmi podobná spotřebitelskému úvěru. Ten můžete také využít na cokoliv. Tak kde je rozdíl? Za spotřebitelský úvěr se označuje každá půjčka ve výši více než 5 tisíc korun, spadají sem tedy i některé rychlé půjčky. Spotřebitelský úvěr získáte i tehdy, když si nějaké zboží pořídíte na splátky. V případě americké hypotéky, ale můžete dosáhnout na mnohem vyšší částky, a to pomocí zástavy nemovitosti (tu má společnou s klasickou hypotékou). Na rozdíl od spotřebitelského úvěru ji získáte s výhodnějším úrokem.

Získejte úrok již od 3,30 %



Americkou hypotéku si opravdu můžete vzít na jakýkoliv účel, ať už toužíte po novém bydlení, kuchyni nebo potřebujete financovat svou svatbu. Banka se vás na účel ptát nebude. Americká hypotéka k vám bude vstřícná i co se týká úrokové sazby. Oproti spotřebitelskému úvěru vám například Banka CREDITAS poskytne úrok od 3,30 % a k tomu možnost mimořádných splátek kdykoli a bez sankcí.

Kolik peněz si můžete půjčit?



Výše americké hypotéky je limitována hodnotou zastavené nemovitosti. V případě americké hypotéky u Banky CREDITAS může výše úvěru dosáhnout maximálně 60 % hodnoty zastavené nemovitosti. Zastavit nemusíte jen jednu nemovitost, ale klidně i více, jejich hodnota se v takovém případě sčítá. Nemovitost navíc nemusí být ve vašem vlastnictví, musíte ale mít souhlas vlastníka se zástavou.

Splátky si nastavíte, jak potřebujete



U americké hypotéky fungují splátky stejně jako v případě jakékoliv jiné hypotéky. Splácíte měsíčně a výše splátky se odvíjí od toho, na jak dlouho si hypotéku vezmete. Doba trvání úvěru může být až 20 let. Výhodou hypotéky u Banky CREDITAS je ale možnost splacení kdykoliv, a to bez poplatků. Každou mimořádnou splátku máte zdarma, hypotéku tak můžete splatit i mnohem rychleji, aniž by vám banka účtovala jakékoli sankce.






Související články:


Žebříčky a přehledy:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.