Žebříčky Přehledy

Air Bank a Zonky budou více spolupracovat. Zonky by se měly stát dceřinnou firmou Air Bank


12.8.2020  |  Jan Bachura, zpráva Air Bank

Společnosti Air Bank a.s. a Benxy s.r.o., poskytovatel služeb Zonky, ze skupiny PPF se dohodly na užší spolupráci. Cílem je umožnit klientům Air Bank jednodušší přístup ke službám Zonky a naopak. Zonky by se v této souvislosti měla ještě letos poté, co budou dokončeny všechny nezbytné právní a regulatorní kroky, stát dceřinou firmou Air Bank. 


Značka Zonky stejně jako její služby budou pokračovat jako doposud. Užší spolupráci obou společností by měla usnadnit jejich blízká firemní kultura.

„Zonky je jedním z nejvýraznějších českých start-upů současnosti, který se během krátké doby stal nejúspěšnějším poskytovatelem P2P půjček v Česku. Jde současně o jednu z nejoblíbenějších značek v oblasti financí. Věříme, že společnými silami dokážeme značku Zonky a její služby posunout ještě dál, a to i díky rychle rostoucí klientské základně Air Bank,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.


Žebříčky a přehledy:


Koncept Zonky je postavený na principu "lidé půjčují lidem". To znamená, že lidé si mohou půjčovat peníze od dalších lidí a ti zase naopak své volné finanční prostředky díky tomu mohou investovat. Klientům Air Bank to v době nízkých úrokových sazeb na konzervativních spořicích produktech přinese další možnosti pro investování volných peněz, stejně jako další možnosti včetně sjednání půjčky v případě, kdy naopak nějaké peníze navíc potřebují. To přinese nové příležitosti i pro existující investory služby Zonky. Současní klienti Zonky budou moci své služby využívat dále stejně jako dnes.

„Air Bank a Zonky spojuje role vyzyvatelů tradičních bank a bořitelů zažitých pořádků, kteří už proměnili a dalšími inovacemi dál proměňují své obory. Díky užšímu propojení Air Bank a Zonky najdou klienti vedle sebe to nejlepší, co dnes svět půjček nabízí – flexibilní bankovní půjčku Air Bank, oceňovanou pravidelně za férovost ke klientům, a P2P půjčku Zonky, jejíž sazby patří díky financování samotnými lidmi k nejnižším na trhu,“ říká Jiří Humhal, šéf Zonky.

Kromě vylepšení nabídky a očekávaného dalšího růstu Air Bank i značky Zonky by měla užší spolupráce přinést i některé úspory nákladů. Ty budou společnosti hledat hlavně v oblasti IT systémů a pracovních činností, které jsou v obou firmách stejné nebo velmi podobné.







Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.