Žebříčky Přehledy

Spořicí účet ING zhodnotí vaše úspory


2.9.2020  |  Komerční článek

Spořicí účty jsou stále vhodnou a oblíbenou volbou, když chcete své úspory alespoň částečně zúročit, anebo je nechcete mít uložené s nulovými, nebo dokonce zápornými úroky, či nechcete platit poplatky za vedení účtu. Vhodné jsou též tehdy, když nechcete riskovat různé investování, kterému třeba příliš nerozumíte a jenž je v dnešní době velice rizikové. ING je institucí, která u nás přišla se spořicím účtem jako jedna z prvních.


Co čekat od spořicího účtu?



Spořicí účet je produkt vhodný pro opatrné klienty, kteří nechtějí se svými penězi a úsporami podnikat žádná rizika. Na spořicím kontu vám peníze vydělávají sice pomalu, ale dlouhodobě spolehlivě. Spořicí účet ING je navíc zdarma, takže neproděláte ani kvůli tomu, že byste museli platit za založení či vedení spořicího účtu.

Další možností využití spořicího účtu je pro krátkodobé uložení peněz, než se rozhodneme s nimi naložit jiným, výnosnějším způsobem. Mnohdy též potřebujeme mít peníze k ruce, přesto je chceme alespoň nějak úročit a nenechat je ležet ladem. Ze spořicího účtu lze peníze vybrat rychle, bez prodlevy týdnů či měsíců, rovněž bez sankcí za předčasný výběr. Pojem předčasného výběru spořicí účet ani nezná.

Proč mluvíme zejména o krátkodobé výhodnosti spořicího účtu? Mnohdy je spořicí účet nabízen se zvýhodněným vyšším úročením pouze po kratší dobu. Po uplynutí této doby se úročí níž. Pro klienta, který se svými financemi pracuje, mohou být však tyto akce zajímavé a může s nimi pracovat.

Jak je na tom s úrokovými sazbami ING Konto?



Zpráva na peníze.cz sice informovala, že ING Konto po čtyřech letech sníží úrokové sazby na spořicím účtu, avšak novinkou je, že v rámci aktuální akce nabízí ING Konto opět úrok až 0,5 %. Takto výhodným úrokem lze finance úročit po dobu třech měsíců od založení konta, a to u vkladů do výšky 300 000 Kč. Žádné skryté podmínky nehledejte. Jak z této nabídky vytěžit co nejvíce? Spořicí účty můžete založit třeba více členům rodiny, což se vám v případě, že budete chtít na konto vložit více než 300 000 Kč, rozhodně vyplatí.

U ING Konta samozřejmě platí, že jej lze založit zcela bez poplatků. Dobrou zprávou je také to, že si pro zřízení spořicího účtu nemusíte zakládat běžný účet. Se spořicím kontem můžete běžně nakládat a i příchozí a odchozí platby jsou zcela bez poplatků. Aktuální ceny za správu konta je samozřejmě dobré vždy prověřit v sazebníku banky.

Pro klienty, kteří nějak uloží či investují peníze za účelem zhodnocení, je jednou z nejnepříjemnějších věcí nemožnost je kdykoliv vybrat. U ING Konta vám v tom nebude po celou dobu vašeho spoření vůbec nic bránit. Peníze prostě kdykoliv vyberete, klidně v plné výši, a tedy do poslední koruny. Na svém účtu je můžete mít už do dvou dnů.

Nejsou peníze na ING Kontu uložené s rizikem?



Vůbec ne. Vklady do spořicích účtů sice nenabízí horentní částky, pokud jde o jejich zúročení, na oplátku jde však o naprosto bezpečné uložení peněz. Vklady jsou navíc pojištěné, a to až do částky 100 000 €.

Moderní konto pro moderní online dobu



Zvažujete založení ING Konta a přemýšlíte, kde má banka nejblíž svoji pobočku? Tak s tím se vůbec nemusíte trápit. Chodit do banky je už dávno přežitkem a pro moderní dobu a moderní banku je zcela samozřejmé, že svým klientům umožní založit účet online. Tuto možnost máte i u spořicího ING Konta.

ING Konto má propracované internetové bankovnictví, jehož součástí je i možnost založení spořicího účtu. Přes stránku Založit ING Konto se dostanete na webového průvodce, který vás provede celým procesem založení účtu. Vyplníte osobní údaje, kontaktní údaje, údaje o zaměstnání, projdete nastavením bezpečnosti a nahrajete online požadované dokumenty. Jde to zvládnout v řádu několika málo minut. Systém vše rychle zpracuje a zhruba za 15 minut je vaše spořicí ING Konto založeno a vy jej máte možnost využívat.

Jako klient banky pak snadno získáte přehled a přístup i k dalším produktům. Část svých peněz můžete třeba začít investovat do ING podílových fondů, které jsou mezi klienty velice oblíbené.

Jaké jsou tedy výhody a nevýhody ING Konta?



Obecně lze říct, že výhody konta převyšují nad nevýhodami. Základním předpokladem spokojenosti je nemít přehnané představy o dnešních výnosech jakýchkoliv spořicích účtů a spíš si užívat příjemný pocit bezpečí a stabilní výnos.

Výhody spořicího ING Konta

  • Vynikající úroková sazba po dobu 3 měsíců od založení konta ve výšce 0,5 % až do výše vkladu 300 000 Kč
  • Plusové zúročení i po uplynutí tříměsíční kampaně s neomezenou výškou vkladu
  • Vaše peníze na kontu začnou spořit již do 15 minut, co se rozhodnete si účet založit
  • Rychlé zřízení spořicího účtu online
  • Zřízení i vedení účtu je zcela zdarma
  • Zdarma jsou i příchozí a odchozí platby
  • Možnost snadného využití dalších finančních produktů ING – především podílových fondů
  • Bezpečné uložení peněz s pojištěním vkladu až do 100 000 €
  • Možnost kdykoliv vybrat 100 % vkladu, peníze na účtu do dvou dnů

Nevýhody spořicího ING Konta

  • Aktuální lepší úroková sazba je omezena třemi měsíci, poté je úroková sazba 0,3 %.
  • Lepší úroková sazba se rovněž vztahuje jenom na vklady do 300 000 Kč, jinak je úroková sazba 0,1 %.






Související články:


Žebříčky a přehledy:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.