Žebříčky Přehledy

Rychlá půjčka přes internet: Je důvod se jí obávat?


15.9.2020  |  Komerční článek

Žijeme v době, kdy dosáhne na půjčku každý. Ano, skutečně každý, i ten, kdo není schopný dokázat stabilní příjem nebo ručit nemovitostí. Bankám totiž konkurují nebankovní poskytovatelé, kteří častokrát vůbec nezkoumají finanční poměry žadatele. Jsou benevolentnější a dávají rovnou šanci získat úvěr úplně všem. Nedívají se přes prsty na žadatele, jež by banka vyhodnotila jako rizikové.


Rychlé půjčky od nebankovních poskytovatelů se vyznačují především tím, že je zařídíte za pár minut. Stačí vyplnit pár údajů přes internet a za pár desítek minut už můžete mít peníze na účtu. Má to své výhody i nevýhody.

Spousta lidí by se styděla jít žádat o půjčku osobně



Patříte k těm, kteří se stydí za svoji finanční situaci? Připadáte si hrozně, že jste vše nezvládli a nedokázali vyžít s vlastním příjmem? I tohle je někdy důvod, proč si lidé vezmou půjčku od banky či nebankovního poskytovatele. Nechtějí nikde přiznávat své finanční potíže, proto pro ně nepřichází v úvahu vypůjčení peněz od rodiny ani přátel. Pokud to vidíte stejně, uvědomte si, že není ostuda dostat se do finančně těžké situace. Ostuda je nedokázat se z ní dostat pryč. A právě k tomu vám může pomoci online půjčka.

V těchto případech je rychlá půjčka vyřízená přes internet doslova darem z nebes. Nemusíte nikam chodit a vysvětlovat své problémy. Sice nevystupujete anonymně, vždycky musíte sdělit aspoň údaje ze svého občanského průkazu, nicméně tváří v tvář se s nikým nesetkáte. Celý proces je nejen rychlejší, ale i příjemnější.

Jak mohou být online půjčky tak rychlé?



Prozradili jsme si, že peníze na účtu můžete mít už za několik desítek minut od podání žádosti. Jak je tohle možné? Online půjčka, oproti té bankovní, po vás obvykle nevyžaduje dokládat, zda máte trvalý příjem. Nemusíte hledat ručitele ani ručit nemovitostí. S těmito všemi formalitami, jež po vás budou vyžadovat v bance, se pojí celá řada vyřizování. Na ručení nemovitostí si například musíte nechat nejdřív zpracovat odhad ceny této nemovitosti. Není divu, že se žádosti o úvěry táhnou kolikrát i týdny, než dojde k jejich schválení.

Online půjčka je v tomto jiná. Vyplníte pár údajů a nic nedokládáte. Věřitel při nahlédnutí do registrů dlužníků přimhouří oko při menším škraloupu, takže je dost pravděpodobné, že vám úvěr schválí. Schválení proběhne velmi rychle, a pokud si přejete nechat peníze zaslat na účet, jde o záležitost pár minut. V pracovní den jsou peníze mezi bankami přeposílány opravdu dost rychle, některé úvěrové společnosti navíc mají otevřených více účtů u různých bank, protože poslání peněz mezi účty stejné banky je ještě rychlejší. Díky tomu vám dokážou opravdu vytrhnout trn z paty, když vám chybí pár tisíc do výplaty, nečekaně se porouchá auto apod.

Není na škodu, že si úvěrové společnosti žadatele neprověřují?



Jste-li finančně gramotní, tak nikoliv. S určitou mírou finanční inteligence si totiž dokážete spočítat, jak velké splátky zvládnete splácet. Vždy máte možnost si nastavit nižší splátky, a tím splácení rozložit do více let. Klidně to udělejte, lepší je splácet tak, aby vám každý měsíc ještě zbylo něco bokem, kdyby se v životě objevil nečekaný výdaj. Nesnažte se tedy úplně všechny peníze, jež vám zbydou, použít na půjčku.

Díky absenci prověřování dosáhnou na úvěry i lidé, kteří by je u banky nedostali. Kolikrát jde o naprosto spolehlivé a rozumné lidi, co prostě jen mají nějaký škraloup z minulosti. Například zapomněli zaplatit účet za telefon, a teď je jejich jméno už několik let v registrech dlužníků. Měli by kvůli tomu mít odepřeno půjčit si? Nebankovní poskytovatelé věří že nikoliv a dávají jim šanci.

Pro úvěrovou společnost je sice půjčení peněz klientovi, jejž si neprověří, jisté riziko. To je ovšem vykoupeno vyšší úrokovou sazbou v porovnání s bankovní půjčkou.

Dá se online půjčka vyřídit i bez bankovního účtu?



Ano, dá. Nejrychlejší samozřejmě je, když si peníze necháte zaslat na svůj bankovní účet. Kdo ho ale nemá, ten si ho rozhodně nemusí zakládat. Existuje i půjčka vyplacená hotově. Všechny údaje zadáte online, nemusíte nikam chodit a pak si jen vyberete, jak chcete peníze doručit. Můžete si je přijít vyzvednout na poštu formou poštovní poukázky, někteří věřitelé nabízí i možnost nechat si peníze dovézt kurýrem až domů.

Rychlé online půjčky jsou řešením skutečně pro každého a je dobře, že je na českém trhu máme. V posledních letech se trh pročistil od nepoctivých poskytovatelů, na ty současné dohlíží ČNB, a tak není důvod se takových úvěrů obávat. Mohou vám pomoci získat půjčku rychle a bez zbytečných otázek.






Související články:


Žebříčky a přehledy:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.