Žebříčky Přehledy

Zonky se stává součástí Air Bank


9.10.2020  |  Jan Bachura, zpráva Air Bank

Společnost Benxy s.r.o., poskytovatel služeb Zonky, se 8. října 2020 stala dceřinou společností Air Bank. Jak už obě společnosti ze skupiny PPF uvedly letos v srpnu, cílem mnohem užší spolupráce je umožnit klientům Air Bank jednodušší přístup ke službám Zonky a naopak. Značka Zonky bude stejně jako její služby pokračovat jako doposud.


Současní klienti Zonky tak budou moci své služby využívat dále stejně jako dnes. Užší spolupráci obou společností by měla usnadnit jejich blízká firemní kultura.

„Zonky je jedním z nejvýraznějších českých start-upů současnosti, který se během krátké doby stal nejúspěšnějším poskytovatelem P2P půjček v Česku. Jde současně o jednu z nejoblíbenějších značek v oblasti financí. Věříme, že společnými silami dokážeme značku Zonky a její služby posunout ještě dál, a to i díky rychle rostoucí klientské základně Air Bank,“ říká Michal Strcula, generální ředitel a předseda představenstva Air Bank.


Žebříčky a přehledy:


Koncept Zonky je postavený na principu "lidé půjčují lidem". To znamená, že lidé si mohou půjčovat peníze od dalších lidí a ti zase naopak své volné finanční prostředky díky tomu mohou investovat. Klientům Air Bank to v době nízkých úrokových sazeb na konzervativních spořicích produktech přinese další možnosti pro investování volných peněz, stejně jako další možnosti včetně sjednání půjčky v případě, kdy naopak nějaké peníze navíc potřebují. To přinese nové příležitosti i pro existující investory služby Zonky. 

„Chceme pomoci oběma značkám být ještě úspěšnější než dnes a dostat jejich služby k ještě většímu počtu lidí. A toho dosáhneme i díky tomu, že budeme dohromady efektivnější a současně se od sebe vzájemně naučíme to, co umí druhá firma lépe,“ vysvětluje Michal Strcula.

Kalkulačku půjček najdete zde

Kromě vylepšení nabídky a očekávaného dalšího růstu Air Bank i značky Zonky by měla užší spolupráce přinést i některé úspory nákladů. Ty budou společnosti hledat hlavně v oblasti IT systémů a pracovních činností, které jsou v obou firmách stejné nebo velmi podobné.

Spolu s dokončením transakce Air Bank oznámila také vytvoření nové obchodní divize, která bude koordinovat aktivity dnešní divize retailového bankovnictví Air Bank a kontaktního centra banky. Řízením nové obchodní divize bude pověřen Jiří Humhal, který i nadále zůstává generálním ředitelem Zonky.







Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.