Žebříčky Přehledy

Česká spořitelna umožňuje nákup zlatých slitků v mobilním bankovnictví


11.3.2022  |  Jan Bachura, zpráva České spořitelny

Česká spořitelna jako první banka v České republice umožňuje klientům nakupovat zlaté slitky přímo v mobilním bankovnictví George. Vybrat si mohou ze čtyř variant o váze 10, 31, 50 a 100 gramů. Fyzicky si je klient následně vyzvedne v některé z 12 poboček České spořitelny.


Česká spořitelna jako první banka v České republice umožňuje klientům nakupovat zlaté slitky přímo v mobilním bankovnictví George. Vybrat si mohou ze čtyř variant o váze 10, 31, 50 a 100 gramů. Fyzicky si je klient vyzvedne v některé z 12 poboček České spořitelny, a to nejpozději do 50 dnů od okamžiku, kdy obdrží pokyn k jejich vyzvednutí (pomocí SMS a e-mailu). I nadále si zlaté slitky mohou klienti koupit také ve více než 50 pobočkách banky.

„Zlato je pro investory typickým bezpečným přístavem a jeho cena v posledních šesti měsících vzrostla. Loni si naši klienti v pobočkách koupili zlaté slitky v celkové hmotnosti 551 kilogramů a vzhledem k charakteru ‚uchovatele hodnoty‘ mohou být zlaté slitky v současné geopoliticky napjaté situaci pro mnohé klienty zajímavou nákupní příležitostí,“ říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management.

Zlaté slitky si klienti prostřednictvím mobilní aplikace George mohou koupit v pracovní dny od 9:30 do 16:00, a to za aktuální cenu v daném okamžiku. Pokud by si chtěli slitek koupit mimo tuto dobu, mohou si nastavit maximální cenu, jakou jsou ochotni zaplatit, a transakce se realizuje hned při startu obchodování v nejbližší pracovní den. Pokud by aktuální cena zlata byla vyšší než ta klientem nastavená, transakce se nerealizuje.

„Naším hlavním cílem pro rok 2022 je digitalizace investování. Prvním konkrétním krokem v letošním roce je právě pořízení fyzického zlata online, které klientům umožňujeme jako první banka v České republice. Do konce roku bychom rádi nabídli možnost nákupu zlatých slitků i desktopové verzi bankovnictví George,“ dodává Roman Choc.


Žebříčky a přehledy:


Investice nebo spoření v podobě zlata. Ano, či ne?



„Pokud patříte k těm, kteří by rádi zhodnotili své úspory, ale bojí se rizika, jež s sebou investování přináší, zkuste jistotu, kterou je zlato. To představuje stabilitu odolávající i raketově rostoucí inflaci a je tedy správným krokem i v horších časech. Už se tak nebudete muset obávat toho, že vaše peníze mají každým dnem nižší cenu. Zlato je pomůže nejen uschovat, ale do budoucna také zajistit jejich, s největší pravděpodobností, vyšší hodnotu,“ říká Jaroslav Černý, marketingový manažer České mincovny.

Proč zrovna zlato? Na tohle podle Černého existuje jednoduchá odpověď – zlato je sázkou na jistotu, a to i v době, kdy peníze ztrácí na své hodnotě. Přesto, že si jej můžete koupit prakticky snadno, na světě je pouze omezené množství, což z něj dělá velkou vzácnost.

„Zlato je investicí odolnou proti globálním krizím, geopolitickým turbulencím a výkyvům trhů. Finance nejen bezpečně uloží, ale také zajímavě zhodnotí. Co je další velké plus, zlato se neznehodnotí vlivem inflace a navíc je jeho nákup i prodej osvobozen od zdanění,“ vysvětluje Černý.

Už jste se rozhodli, že investice do zlata je tou správnou cestou a teď uvažujete nad tím, jakou částku do zlatého spoření vložit?

„Pokud jste nakloněni spíš přímé koupi, tak pozor. Jak se říká, „není dobré sázet vše na jednoho koně“, což platí i zde. Zkuste si peníze, které chcete vložit, rozložit alespoň na dvě části. Ať už investicí do něčeho jiného nebo na „krátkodobé a dlouhodobé“. Krátkodobé investice možná nevynesou tolik, ale budete vědět, že na ně můžete sáhnout kdykoli, jednoduše to berte jako uložení peněz. Naopak u dlouhodobých investic si nastavte, že je nebudete vybírat dřív než za dobu, kterou si sami určíte. Bude to takový limit. Uvidíte, že se vám to po pár letech vyplatí. Jistotu u přímé koupi opět máte v odolnosti proti inflaci a osvobození od zdanění,“ dodává Černý.



Ohodnoťte vaši mobilní aplikaci



Používáte mobilní bankovnictví pro správu vašich finančních produktů? Kliknutím na název vaší banky můžete ohodnotit její mobilní aplikaci a vyjádřit tak pomocí smajlíků vaši spokojenost či nespokojenost s úrovní vybrané mobilní aplikace.

Podle návštěvníků Finparády.cz má nejlepší mobilní aplikaci Equa bank, pro kterou hlasovalo celkem 42 návštěvníků, a to s průměrnou známkou 1,60 (k 10. 3. 2022, 12:00).

                  Obrázek: Smajlíci

Banka a mobilní aplikace
Air Bank - My Air
Banka CREDITAS - CREDITAS Banking
Česká spořitelna - George
ČSOB / Poštovní spořitelna - ČSOB Smart
Equa bank - Mobilní bankovnictví
Fio banka - Fio Smartbanking CZ
Hello bank! - Smartbanking
Komerční banka - Mobilní banka
mBank - mBank CZ
MONETA Money Bank - Smart Banka
Raiffeisenbank - Mobilní eKonto
UniCredit Bank - Smart Banking
Zdroj: Finparáda.cz






Související články:



Zpět


   domů   |   zobrazit plnou verzi
© 2023 Scott & Rose, spol. s r.o.